Kunstcafé

Kunstminners onder elkaar

De bibliotheek van Museum Valse Kunst in het Drentse Vledder heeft een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften over kunst.

U vindt daar van alles over kunstenaars, schilderkunst en beeldende kunst, etsen en litho’s. En natuurlijk vervalsingen. Echt iets voor kunstliefhebbers.

Kom gerust eens grasduinen. De koffie staat klaar!

Collectie Drentse kunst

Harm Hindrik Plenter -de vader van Henk Plenter- was een groot liefhebber van Drentse Kunst. Het deel dat Henk van zijn ouders erfde, was het begin van een eigen collectie Drentse Kunst.

In de bibliotheek vind je werk van bekende schilders, zoals Roessingh, Jannes de Vries, Jan Zondag, Reinhart Dozy en Eugène Charmon (pseudoniem van Jan Worst), Stengelin, Torie en Wiegers.

Er zijn plannen om in de bibliotheek een kunstcafé te vestigen.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten.
Gesloten.
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur

Nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van onze digitale nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Ja, ik geef me op voor de nieuwsbrief.