Glaskunst

Hedendaagse Glaskunst

De collectie hedendaagse glaskunst in ons museum te Vledder richt zich voornamelijk op Europese glaskunst na 1945, met vooral werk uit Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en de Scandinavische landen. De glaskunst heeft naast de Valse Kunst een eigen expositieruimte en in de museumwinkel (die vrij toegankelijk is) staan de glasobjecten en glassieraden die te koop zijn.

Goto del Maestro

Onze collectie bevat een aantal ingedeukte glazen. Waar is dat nou goed voor? Als glasblazers ’s morgens met hun werk starten, wordt er eerst een proefglas gemaakt. De glazen worden ter afkoeling op een tafel gezet en niet in de afkoelovens gezet. Blijven de glazen heel, dan weten ze dat de oven klaar is voor gebruik. Als de maestro het glas over zijn schouder gooide was de werkdag officieel gestart. Tot een paar toeristen riepen ‘Niet weggooien, die willen wij wel kopen’. En nu is het een verzamelaars item: Goto del Maestro, het kopje van de meester.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten.
Gesloten.
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur
11:00 – 17:00 uur

Nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van onze digitale nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Ja, ik geef me op voor de nieuwsbrief.