Exhibitions

Temporary exhibitions by regional artists

Every year, Museum Valse Kunst organises several exhibitions. Artists from the region present their artworks in the exhibition room of our art museum in Vledder. During the official opening, you can meet the artists and they will provide background information about their work.

Expositie Stad en Land

Van 1 juli tot en met 24 september exposeren Annemieke Vos en Peter Durieux in Museum Valse Kunst.

Vos schildert over Groningen, de stad waar zij al 40 jaar woont. Haar manier van schilderen is impressionistisch, maar de beelden zijn eigentijds: auto’s voor een stoplicht, nieuwbouwhuizen, een haven, of de stad Groningen. Naast sfeer in het schilderij,  vindt zij het belangrijk dat het werk spreekt tot de verbeelding van de toeschouwer. Het is geen foto realisme, er wordt iets gesuggereerd.

De Groningse kunstenaar Durieux maakt tekeningen in de open lucht die hij in zijn atelier uitwerkt op paneel. Het is belangrijk voor de kunstenaar dat het licht hetzelfde is als de dag ervoor, vandaar dat hij kiest voor steeds dezelfde momenten van de dag op dezelfde plaats. Het werk kenmerkt zich door de verstilde Franse landschappen. De laatste drie jaar, maakt hij ook weer werk in en van Nederland. Zo tekende hij in het Brabantse Heeze op de Strabrechtse Heide en in Groningen.

Beeldentuin Museum Valse Kunst

De beelden in deze tuin maken onderdeel uit van het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje.

Het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje (49 km) is het gehele jaar te bezoeken met de auto of fiets en loopt door Overijssel, Friesland en Drenthe.
Folders over het KunstRondje zijn gratis op te halen bij alle WeldadigOord -locaties.

Meer over de kunstenaars en hun werken: www.expositie-beeldschoon.nl

Het KunstRondje is georganiseerd door Galerie ‘Beeldschoon’

Ton & Ria Rietveld – van Bijlevelt
Löhnislaan 4
8337 KG De Pol bij Willemsoord (Kolonie III)
06-30332868

Arrangement Museum Valse Kunst en galerie Beeldschoon

Titel: Dans, Dans! (Zus van Zand)

In onze beeldentuin vindt u werken van Riesjart Bus, Gerard Fransen, Jack van Iwaarden de Vrede, Joan Lichtenbelt, Hans van Uden en Zus van Zand.

Exhibitions in 2023

In the year 2023, the museum celebrates its 25th anniversary. During this festive year, we are looking forward to the following exhibitions:

• QuasiRealisten
• Annemiek Vos and Peter Durieux
• Marcel Duran

Opening hours

Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday

Closed
Closed
Closed
Closed
Closed
10.00 – 17.00 h
10.00 – 17.00 h

Nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van onze digitale nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Ja, ik geef me op voor de nieuwsbrief.