Exhibitions

Temporary exhibitions by regional artists

Every year, Museum Valse Kunst organises several exhibitions. Artists from the region present their artworks in the exhibition room of our art museum in Vledder. During the official opening, you can meet the artists and they will provide background information about their work.

Expositie "Blauwe Handen"

30 maart tot 24 juni 2024 in Museum Valse Kunst, Vledder.

Vanaf 30 maart is in het Museum Valse Kunst een tentoonstelling van streekdrachten te zien die u mee neemt naar het Zuidwesten van China. Hier wonen volken die niet-chinees zijn. De kleding komt uit de collectie van Ien Rappoldt, die veel naar China gereisd is en daar betoverd werd door de streekdrachten die te zien waren bij bijzondere festivals. De borduursels en patroonboeken vormen echte kunstwerken.

De meeste volken die in het Zuidwesten van China leven, zoals de Miao, Dong, Yao en anderen, kennen geen geschreven taal. Het borduurwerk is de identiteit van een cultuur en vormt de kleurrijke beschrijving van de traditie. De volken zijn te herkennen aan de streekdrachten die nog steeds gedragen worden tijdens bijzondere gelegenheden. In meer afgelegen gebieden wordt de karakteristieke kleding ook dagelijks gedragen.

De basis van veel kleding is met indigo geverfde, geweven katoen of hennep. De rokken zijn altijd geplooid, maar kunnen enorm van uiterlijk verschillen. Hieraan herken je onmiddellijk de streek waar die vandaan komt.

De Miao vrouwen leggen hun geschiedenis vast met naald en draad. Mythen en legenden spelen hierin een belangrijke rol en vertellen het verhaal van de voorouders. Babydraagzakken zijn vaak de pronkstukken van een streekdracht, die moeder en kind jarenlang verbinden.

In de tentoonstelling ziet u de streekdrachten van volken uit Guizhou, uit de collectie van Ien Rappoldt, ondersteund met door haar gemaakte foto`s op locatie.

Beeldentuin Museum Valse Kunst

De beelden in deze tuin maken onderdeel uit van het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje.

Het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje (49 km) is het gehele jaar te bezoeken met de auto of fiets en loopt door Overijssel, Friesland en Drenthe.
Folders over het KunstRondje zijn gratis op te halen bij alle WeldadigOord -locaties.

Meer over de kunstenaars en hun werken: www.expositie-beeldschoon.nl

Het KunstRondje is georganiseerd door Galerie ‘Beeldschoon’

Ton & Ria Rietveld – van Bijlevelt
Löhnislaan 4
8337 KG De Pol bij Willemsoord (Kolonie III)
06-30332868

Arrangement Museum Valse Kunst en galerie Beeldschoon

Titel: Dans, Dans! (Zus van Zand)

In onze beeldentuin vindt u werken van Riesjart Bus, Gerard Fransen, Jack van Iwaarden de Vrede, Joan Lichtenbelt, Hans van Uden en Zus van Zand.

Exhibitions in 2024

In the year 2024, the museum celebrates its 25th anniversary. During this festive year, we are looking forward to the following exhibitions:

• Blue Hands – Chinese regional costumes
• Anton Heyboer – Retrospective exhibition
• Artificial – A.I. art

Opening hours

Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday

Closed
Closed
Closed
Closed
Closed
Closed
Closed

Nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van onze digitale nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Ja, ik geef me op voor de nieuwsbrief.