ausstellungen

Wechselnde Ausstellungen von regionalen Künstlern

Das Museum Valse Kunst organisiert jährlich verschiedene Ausstellungen. Künstler aus der Region stellen ihre Kunstwerke in den Ausstellungsräumen unseres Kunstmuseums in Vledder aus. Bei der offiziellen Eröffnung der Ausstellung können Sie diese Künstler persönlich kennen lernen und erhalten Sie ausführliche Informationen über ihre Werke.

Expositie De QuasiRealisten

Vanaf zaterdag 1 april exposeren ‚De QuasiRealisten‘ in Museum Valse Kunst.
Klaas Koops kunstenaar en woordvoerder van de groep: „Vorig jaar vierde de kunstenaarsgroep De QuasiRealisten haar tienjarig bestaan met een expositie in Museum Stad Appingedam met als thema ‚Net naakt‘ en met de uitgave van een jubileumboek De QuasiRealisten. De groep exposeert momenteel met acht kunstschilders en een beeldhouwer. Doorgaans vertellen schilderijen en beelden een verhaal. De kunstenaars van deze groep gooien de gebruikelijke volgorde om. De kunstenaar levert het beeld, de toeschouwer bedenkt het verhaal. De toeschouwer wordt dus aan het werk gezet, met een beroep op de eigen creativiteit. De titel van de expositie zegt daarom genoeg. De groep staat aan de vooravond van een nieuw decennium. Zo zijn er recent vier jonge, nieuwe leden toegetreden. Te recent nog om al aan deze expositie mee te doen. Maar het nieuwe decennium gaat wel van start. En dus worden er weer bestaande en nieuwe kunstwerken gepresenteerd. Voor dit type werk is er geen betere start en plek te bedenken dan in het Museum Valse Kunst in Vledder.“
De deelnemende kunstenaars zijn Cindy Sprokel, Wouter Berns, Hans Hage, Tom Hageman, Klaas Koops, Mark Lisser, Jan van Loon, Rein Pol, Fokko Rijkens.

De opening van de expositie is om 16.00 u en is te zien tot en met 25 juni.
Museum Valse Kunst vindt u aan Brink 1 in Vledder.

Beeldentuin Museum Valse Kunst

De beelden in deze tuin maken onderdeel uit van het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje.

Het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje (49 km) is het gehele jaar te bezoeken met de auto of fiets en loopt door Overijssel, Friesland en Drenthe.
Folders over het KunstRondje zijn gratis op te halen bij alle WeldadigOord -locaties.

Meer over de kunstenaars en hun werken: www.expositie-beeldschoon.nl

Het KunstRondje is georganiseerd door Galerie ‘Beeldschoon’

Ton & Ria Rietveld – van Bijlevelt
Löhnislaan 4
8337 KG De Pol bij Willemsoord (Kolonie III)
06-30332868

Titel: Dans, Dans! (Zus van Zand)

In onze beeldentuin vindt u werken van Riesjart Bus, Gerard Fransen, Jack van Iwaarden de Vrede, Joan Lichtenbelt, Hans van Uden en Zus van Zand.

Austellungen in 2023

Für das Jubiläumsjahr 2023 – in dem das Museum sein 25-jähriges Bestehen feiert – sind folgende Ausstellungen geplant:

• QuasiRealisten
• Annemiek Vos and Peter Durieux
• Marcel Duran

Öffnungszeiten

Montag
Dienstag
Mittwoch
Donnerstag
Freitag
Samstag
Sonntag

Geschlossen
Geschlossen
10.00 – 17.00 U
10.00 – 17.00 U
10.00 – 17.00 U
10.00 – 17.00 U
10.00 – 17.00 U

Nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van onze digitale nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Ja, ik geef me op voor de nieuwsbrief.