ausstellungen

Wechselnde Ausstellungen von regionalen Künstlern

Das Museum Valse Kunst organisiert jährlich verschiedene Ausstellungen. Künstler aus der Region stellen ihre Kunstwerke in den Ausstellungsräumen unseres Kunstmuseums in Vledder aus. Bei der offiziellen Eröffnung der Ausstellung können Sie diese Künstler persönlich kennen lernen und erhalten Sie ausführliche Informationen über ihre Werke.

Expositie "Blauwe Handen"

30 maart tot 24 juni 2024 in Museum Valse Kunst, Vledder

Vanaf 30 maart te zien in het Museum Valse Kunst:  de tentoonstelling Blauwe Handen die gaat over de streekdrachten van verschillende volken die wonen in de provincie Guizhou in Zuidwest-China. De kostuums komen uit de collectie van Ien Rappoldt. Zij heeft veel reizen gemaakt naar China en is gefascineerd geraakt door de lokale culturen en tradities. Het borduurwerk en de patroonboeken zijn echte kunstwerken.

De meeste volken die in het Zuidwesten van China leven kennen geen geschreven taal. Voor de Miao, Dong en Yao is het borduurwerk de identiteit van de eigen cultuur en vormt de kleurrijke beschrijving van de traditie. De volken zijn te herkennen aan de streekdrachten die nog steeds gedragen worden tijdens bijzondere festivals. In meer afgelegen gebieden wordt de karakteristieke kleding ook dagelijks gedragen. De basis van veel kleding is katoen of hennep geverfd met indigo.
De rokken zijn altijd geplooid, maar kunnen enorm van  uiterlijk verschillen. Hieraan herken je de verschillende bevolkingsgroepen.
De Miao vrouwen leggen hun geschiedenis vast met naald en draad. Mythen en legenden spelen hierin een belangrijke rol en vertellen het verhaal van de voorouders. Babydraagzakken zijn vaak de pronkstukken van een streekdracht, die moeder en kind jarenlang verbinden.

Beeldentuin Museum Valse Kunst

De beelden in deze tuin maken onderdeel uit van het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje.

Het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje (49 km) is het gehele jaar te bezoeken met de auto of fiets en loopt door Overijssel, Friesland en Drenthe.
Folders over het KunstRondje zijn gratis op te halen bij alle WeldadigOord -locaties.

Meer over de kunstenaars en hun werken: www.expositie-beeldschoon.nl

Het KunstRondje is georganiseerd door Galerie ‘Beeldschoon’

Ton & Ria Rietveld – van Bijlevelt
Löhnislaan 4
8337 KG De Pol bij Willemsoord (Kolonie III)
06-30332868

Arrangement Museum Valse Kunst en Galerie Beeldschoon

Titel: Dans, Dans! (Zus van Zand)

In onze beeldentuin vindt u werken van Riesjart Bus, Gerard Fransen, Jack van Iwaarden de Vrede, Joan Lichtenbelt, Hans van Uden en Zus van Zand.

Austellungen in 2024

Für das Jubiläumsjahr 2024 – in dem das Museum sein 25-jähriges Bestehen feiert – sind folgende Ausstellungen geplant:

• Blaue Hände – chinesische regionale Kostüme
• Künstlich – K.I. Kunst

Öffnungszeiten

Montag
Dienstag
Mittwoch
Donnerstag
Freitag
Samstag
Sonntag

Geschlossen.
Geschlossen.
11:00-17:00 Uhr
11:00-17:00 Uhr
11:00-17:00 Uhr
11:00-17:00 Uhr
11:00-17:00 Uhr

Nieuwsbrief

Door onderstaand formulier in te vullen geeft u Museums Vledder toestemming deze gegevens alleen te gebruiken voor het verzenden van onze digitale nieuwsbrieven. U kunt zich altijd via de link onder aan de nieuwsbrief weer afmelden. Uw gegevens worden dan direct uit ons databestand verwijderd. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

Ja, ik geef me op voor de nieuwsbrief.